Interview Boekblad

Interview Boekblad

Boekblad ging tijdens een drukke Frankfurter Buchmesse in gesprek met de initiatiefnemers van Uitgeverij Bananafish.

‘We hebben veel ervaring in huis en zitten gelukkig in een positie waarin we ons een opstartperiode kunnen veroorloven. We beginnen toch vanaf nul een uitgeverij’, aldus Joustra namens het drietal.

Ponte en Joustra kennen elkaar al sinds hun studie en Mokken werd een bekende via uitgeverij Scratch, waar de vader van Joustra bij betrokken is. Alle drie zeggen ze met regelmaat verbaasd te zijn dat er nog een hoop titels onvertaald zijn gebleven. Titels waarvoor in hun overtuiging zeker een markt is in Nederland. ‘Er liggen nog zoveel mooie boeken te wachten op een vertaling naar het Nederlands. Wij zijn zelf altijd op zoek, maar informeren ook regelmatig bij bekenden uit het vak over onvertaalde parels.’

Het volledige interview is terug te lezen op de blog van Boekblad.